Dervişler kimlerdir?
Dervişler (Farsça "dilenci" den), hayatlarını manevi arayışa adamış Sufi mistikleridir. Ünlü dönen dansları sadece bir ritüel değil, Tanrı ile birlikteliğin derin, mistik bir deneyimidir.

Her öğenin sembolizmi:
• Beyaz elbiseler, dünya hayatı için ölümün sembolüdür
• Saat yönünde dönüş, evrenin hareketinin bir yansımasıdır
• Sağ omuz öne doğru — ilahi lütufa hitap etmek

Bin yıllık geleneğin sırları:
✔️ 3 yıllık hazırlık - vestibüler aparatı eğitiyorlar
✔️ Özel duruş - başın sağa 25 ° eğimi
✔️ Jalun (etek değil!) - dönerken dengenin korunmasına yardımcı olur

İnanılmaz hikaye:
13. yüzyılda, zanaatkarların dairesel hareketlerle nasıl çalıştığını gören büyük şair Celaleddin Rumi, "Tüm dünya Tanrı aşkına dönüyor" diye anladı. İlk kendinden geçmiş dansı geleneği başlattı.

Dervişler ne hissediyor?
Trans haldeyken, saat 7'ye kadar dönerek özel bir ruhsal duruma ulaşabilirler - "ilahi sevgiyle sarhoşluk".


Bu gönderiyi paylaş:

İlgili gönderiler:

Ahmet Kutsi, Alanya PASHA Restaurant'ta Canlı Müzik

Ahmet Kutsi, Alanya PASHA Restaurant'ta Canlı Müzik

6 Kasım'da Alanya PASHA Restaurant'ta Ahmet Kutsi ile canlı müzik! Akşam yemeği, müzik ve %10 indirim fırsatı.

Alanya Avsallar'da Kiralık 1+1 Daire

Alanya Avsallar'da Kiralık 1+1 Daire

Avsallar'da denize 1 km mesafede 1+1 daire. Havuzlar, hamam, sauna, fitness, güvenlik, internet ve aidat fiyata dahildir.